Tennis- og Golfalbue

En tennisalbue er en betegnelse for en tilstand hvor man har smerter på ydersiden af albuen. Her hæfter de underarmmuskler som strækker fingre og håndled. Det er almindeligt at smerterne også kan stråle op i overarmen eller ned langs underarmen. Kræfterne i hånden kan føles svækket og man kan have svært ved at udføre de bevægelser som kræver kræfter i hånd og fingre.
Det menes, at smerterne stammer fra små bristninger i bindevævet som hæfter musklen til knoglen. Her opstår en inflamationsstilstand, som er en betændelsestilstand uden bakterier. Tilstanden er givetvis opstået på grund af overbelastning som ofte af følge af ensidigt gentaget arbejde (EGA).
Tilstanden har fået sit navn, idet den opstår når man udfører bevægelser hvor albuen er bøjet og hånden knyttes evt. om en genstand. Denne bevægelse stemmer overens med bevægelsen fra et tennisslag, heraf navnet.
Hvis smerterne er lokaliseret til indersiden af albuen og med samme symptomer som ved en tennisalbue, så kaldes tilstanden for en golfalbue. Her er det underarmsmusklerne som bøjre fingre og hånd, som er inflamateret. Også her er  EGA ofte årsagen til tilstanden.
Ved et golfslag bøjes albuen og håndleddet mens køllen slynges. Denne bevægelse aktiverer de underarmmuskler der bøjer hånd og fingre og vil ved bevægelsen fremkalde smerter. Deraf navnet.

Få et uforpligtende tilbud »»